Havalı ve Rahat Stiller: 90`lar

12-04-2022 14:00
Havalı ve Rahat Stiller: 90`lar

Havalı ve Rahat Stiller: 90`lar

Pop kültürünün zirve yaptığı yıllar olan 90`larda müziğin dorukları yaşanırken bu atmosfer giyim tarzları üzerinde de etkisini göstermişti. 80`lerin sahip olduğu büyüklük ve gösteriş algısı 90`larda tamamen yıkılmış ve yerini rahatlık, şıklık ve havalılık temalarına bırakmıştı. 90`ların sahip olduğu bu hareketli temalar artık dolaplarda bohem ve modern görünümlü parçaların yer almasını sağlamıştı. Kültürel estetiği koruyan, rahatlığı zirvede tutan ve cesur hatlara sahip kıyafetler 90`lı yıllarda her vitrinde göze çarpmaktaydı.

Rahatlık ve şıklığın hüküm sürdüğü 90`larda renkli ve salaş tasarımlar, bomber ceketler, fırfırlı, desenli, büzgülü crop toplar, sandaletler, bandanalar, yüksek bel kotlar ve bel çantaları gibi çok sayıda yenilik vardı. Geniş paçalar, dönemi tesiri altına almış, geniş paçalarla tamamlanan yüksek beller ile uyum sağlayacak crop toplar oldukça fazla kombinlenmişti bu yıllarda.

Zahmetsiz fakat özenli görünümlerin anahtarlarından olan tulumlar, renkli, desenli, kot vb. pek çok çeşidi ile sıkça tercih edilen ürünlerdendi. Pazenler, converseler, sandaletler ve beyaz tişörtler harika bir 90`lar görünümü oluşturmanın diğer anahtarlarıydı.

90`lı yıllarda pop kültürü ve müziği denince akla ilk gelen ikonlardan Britney Spears ve No Doubt adlarından sıkça söz ettirirken grunge denince Nirvana gözler önünde canlanmaktaydı. 90`ların moda anlayışları sadece müzikten ilham almakla kalmamış aynı zamanda film kültüründen de büyük ölçüde etkilenmişti. Matrix`ten aşina olduğumuz küçük çerçeveli siyah güneş gözlükleri, uzun siyah deri blazerlar, uzun siyah trenchler, deri pantolonlar 90`lı yılların en popüler parçaları arasındaydı.

90`ların moda anlayışlarının şekillenmesinde etkili pek çok ikon, bu yılların sahip olduğu özel havayı korurken az eforla çok şık olmayı başarmış ve özgün tarzlar oluşturmuştu. Prenses Diana`dan Brad Pitt`e, Naomi Campbell`den Kurt Cobain`e pek çok ünlü isim bu dönemin değerlerini sahnelerinde ve şovlarında yansıtırken giyim tarzlarına da aynı aksı uygulamışlardı.

Prenses Diana

Kraliyet ailesinin sahip olduğu kurallara karşı aldığı kararlar ile kendine has tarzını oluşturan Prenses Diana, iyi niyetli ve özgürlükçü hayat görüşlerini giyim stiline uygulamakta son derece maharetliydi. Prenses Diana`yı moda dünyası için bu kadar ayrı bir konumda tutan unsur, kıyafetlerini karakterize etmesi ve özgünleştirmesi olarak biliniyor. Modanın ve giyinmenin insanlar arasında bir bağ oluşturduğu fikrine sahip olan Prenses Diana, birçok insana ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

 

Johnny Depp

Oyunculuğu ve kişiliğinin yanı sıra yaratıcı ve özgün giyim tarzlarıyla da adından sıkça bahsettiren Johnny Depp, 90`lara da damgasını vurmuştu. Depp, bol kesimli kot pantolonları, havalı botları ve tarzını tamamlayacak nitelikte gösterişli aksesuarlarıyla hafızalara kazınan 90`lar ikonlarından.

 

Winona Ryder

90`ların şık, çekici, rahat ve zarif tavrını en iyi taşıyan ikonlardan biri Winona Ryder. grunge, goth ve gündelik stilleri buluşturup kendine özgü tarzıyla bütünlediği kombinleri, günümüzde bile etkileyiciliğini koruyor. Bol kotlar, deri motorcu ceketleri, danteller, büstiyerler ve kadifeler onun tarzının yansıtıcıları olarak tanımlanmakta.

 

Brad Pitt

Renkli, bazen bohem ve bol kesimli 90`lar kıyafetlerine aşina olduğumuz Brad Pitt, özellikle Fight Club`daki görünümüyle eşsiz bir ikon hâline gelmişti.

 

Kurt Cobain

90`ların grunge akımının ortaya çıkışı hiç şüphesiz Nirvana`nın ve Kurt Cobain`in önderliğinde gerçekleşmişti. Salaş tarzı, oversize kıyafetleri ve conveseleri ile grunge akımının tanımı Kurt Cobain idi.

 

Naomi Campbell

90`lı yılların en popüler modellerinden Naomi Campbell, üzerinde taşıdığı her kıyafetin onunla özdeşleşmesini sağlamıştı. Süper modelin basit fakat göz alıcı kombinlerinde şık kesimli kot pantolonlar, kürkler, deri pantolonlar, ekose detayları ve çarpıcı güneş gözlükleri yer almaktaydı.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.